Cruelty-free | Vegan | Organic certified ingredients
Cruelty-free | Vegan | Organic certified ingredients
Fri frakt + 1-3 dagars leverans
Cruelty-free | Vegan | Organic certified ingredients

Fördelar med hampa i skönhetsprodukter

Fördelar med hampa i skönhetsprodukter
oktober 17, 2021 peter

Före modern tid använde människor uteslutande växter för medicin och läkemedel. Det fanns inget annat tillgängligt. Antibiotika och tabletter förekom verkligen inte på landsbygden under 1300-talet! Sedan den moderna medicinvetenskapen tagit plats i samhället verkar det som att stora delar av världens befolkning glömt bort de fördelar som växter erbjuder. Men tack och lov, nu har skönhetsindustrin äntligen börjat undersöka och ta tillvara på växt- och naturmedicin i relation med vår hälsa.

Den mest framstående av intressanta växter är hampa, som har kultiverats och odlats över hela världen i tusentals år. Hudläkare har slagit fast att fördelarna med denna läkande växt inte ska ignoreras, och många har redan lagt till hampaprodukter i sin naturliga hudvårdsrutin.

Övervinna Stigma

Vi vet att hampa har använts historiskt för bland annat mat, tygfibrer och rekreation. Men hampafröolja härstammar från fröna som växer på hampaväxten. Växten där hampafröolja och CBD utvinns ifrån är både laglig och innehåller inga psykoaktiva egenskaper. Den viktiga skillnaden mellan marijuana och hampa är THC-innehållet. Det betyder att alla växter med mindre än 0, 3% THC anses vara hampa av industristandard, och du kan alltså inte inte bli “hög” av CBD-produkter.

Detta stigma håller sakta med säkert på att avlägsnas från samhället, vilket betyder att hampanvändningen ökar och hampan kommer att stärka sin givna plats i skönhetsindustrin.

De verkliga fördelarna

Nu när vi rätat ut eventuella frågetecken, kan vi gå in på de fantastiska fördelarna med att lägga till hampa i din skönhetsrutin. Kanske är det endast en ingrediens som saknas för att din hud ska blomstra ut, fylld av lyster och liv!

  • Aterfuktning: Nutidens skönhetsmarknad är full med kemikalier som kan orsaka inflammation, torrhet, överflödig olja och tilltäppta porer. 
En av de mest älskade egenskaperna hos denna ingrediens är dess förmåga att ge näring och återfukta huden, utan effekterna av hårda kemikalier. Förutom detta, kan hampa balansera en fet hud genom att reglera oljeproduktionen. Det resulterar i en minskning av akne som orsakas av överflödig olja.
  • Höga halter av omega-3 och omega-6 fettsyror: Hampolja innehåller gamma-linolensyra (GLA) som inte bara stimulerar hudtillväxt och cellförnyelse, utan GLA har också kraftfullt antiinflammatoriska egenskaper. Att konsumera dessa näringsämnen kan också vara effektivt för behandling av vissa hudsjukdomar, såsom atopisk dermatit – även känt som eksem.
  • Antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper: Hampfröolja har antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper som ger lugn till en stressad, röd eller irriterad hud samt lindrar akne. Detta gör ingrediensen till en utmärkt partner för retinol och syror, eftersom hampafröoljan kan lindra den irritation de kan orsaka. Detta är väldigt viktigt och fördelaktigt – något som personer med känslig hud mycket väl känner till.
  • Höga halter vitamin E: Hampa är också full av näringsämnen och antioxidanter som är effektiva för att minska UV-skador i huden. Detta är ett bra sätt att ge näring och skydda din hud från skador som orsakas av fria radikaler!
  • Anti-aging egenskaper: Eftersom denna läkande ingrediens effektivt återfuktar och lugnar huden, erbjuder den ett kraftfullt tillvägagångssätt för att förhindra tecken på åldrande då den minskar fina linjer och rynkor, och hindrar dessa från att uppstå från första början.

Så använder du hampa i din hudvård

Alla förtjänar frisk hud, och lyckligtvis anses hampa som ingrediens vara säker för de flesta att använda. Men hampa är särskilt effektiv för att balansera huden om du har akne eller blandad hy. Om du lätt får irritationer av nya hudvårdsprodukter, rekommenderas det att du testar en liten mängd på huden för att säkerställa önskvärda resultat. De närande och lugnande egenskaperna hos hampfröolja erbjuder ett ultimat sätt att återfå balansen i din hud, och du kan tryggt applicera produkten ungefär två gånger om dagen, precis som du gör med andra hudvårdsoljor.

Höjdpunkterna

Odling och användning av hampaväxten har funnits länge, men inträdet i skönhetsindustrin är fortfarande nytt. Trots det har skönhetsprodukter med hampa redan sett stor tillväxt, och hampaprodukter är idag en del i många människors skönhetsrutiner världen över.

Hampfröolja sticker ut från den bullriga skönhetsindustrin som en enkel och effektiv lösning för närande, lugnande, stimulerande och skyddande hud. Att ta sig an världen är lättare när du och din hud känner dig berikad.

Awakewing Elixir 6ml

Till butiken