Cruelty-free | Vegan | Organic certified ingredients
Cruelty-free | Vegan | Organic certified ingredients
Fri frakt + 1-3 dagars leverans
Cruelty-free | Vegan | Organic certified ingredients

Less is more. Fewer is better.

Less is more. Fewer is better.
oktober 21, 2021 peter

Fyra paraplyer á 100 kronor, är dyrare än ett enda paraply som kostat 400 kronor. Varför är det så?

När ditt billiga paraply oundvikligen går sönder mitt i ett skyfall (och det kommer det garanterat att göra), så kommer du att vara fast i regnet utan något paraply alls. Du måste köpa ett ny om och om igen. Ett paraply för 100 kronor produceras så billigt som möjligt, medan ett paraply för 400 kronor har tillverkats för att hålla länge. Det är skillnaden.

Vi tror att samma princip och koncept börjar få fäste i skönhetsvärlden.

En nyligen genomförd undersökning av 4000 kvinnor på uppdrag av Poshly och Stowaway Cosmetics, fann att den genomsnittliga kvinnan äger hela 40 olika smink- och hudvårdsprodukter. Varför ska du köpa 40 billiga produkter när fem eller sex stycken fenomenala produkter kan åstadkomma mycket mer?

I teorin är priserna desamma. 40 stycken billiga krämer, lotions och sminkprodukter som kostar ca 100 kronor styck, kostar lika mycket som sex stycken högkvalitativa hudvårdselixirer, om dessa ligger på 600-700 kronor. Kostnaderna för din hud är dock inte desamma. Långt ifrån.

Billiga ingredienser irriterar porerna. Produkter av dålig kvalitet inflammerar huden. Ändå flockar sig konsumenterna runt de billigaste alternativen, om och om igen. När produkterna sedan inte fungerar undrar de varför de har fått så dålig hud. De använder kanske en specifik kräm för att tillföra fukt i huden, men parabener och sulfater i dessa krämer skapar egna problem som kräver en helt ny kräm, mask eller serum.

Det finns ett bättre sätt. Sök upp de skönhetsföretag som faktiskt bryr sig om kvalitet och håll dig fast hos dem. Less is more!

Då vi själva har känslig hud, valde vi att skapa produkter som uteslutande använder helande växtingredienser med ren kemi. Våra produkter har ett syfte.

Herbiques grundare tillbringade flera år med att resa runt i världen och lära sig om hudvårdsrutiner och ingredienser i olika kulturer. Dessa innehåller allt vår hud behöver – utan västerländska tillsatser som inte bidrar med naturligt värde till vår hy.

Dagens skönhetsindustri är hetsig, bullrig och slösaktig. Vi vill förenkla din rutin. Då vi använder naturliga ingredienser och ren kemi är Herbique mindre – inte mer. Det är något vi är stolta över.

Hur skulle världen se ut om konsumenter antog mer hållbara köpvanor? Hur kan du tillämpa filosofin i ditt egna liv?

Istället för snabbt mode och en ny outfit varje gång vi lämnar huset, skulle vi betala mer för ett långvarigt plagg. Därmed stödjer vi sömmerskans försörjning, och tillverkaren ser till att material av hög kvalitet används för att säkerställa att klädesplagget står sig i minst fem år. En billig jacka klarar oftast inte ens två vintrar.

Istället för att äta från massproducerade snabbmatskedjor, handla från lokala bönder som öser kärlek över grödor och boskap. Istället för att använda 150 plastflaskor på ett år, köp en enda högkvalitativ vattenflaska.

Det här är några exempel på små förändringar. Men flera små förändringar läggs samman till något större. Om vi är avsiktliga och medvetna i våra köpbeslut kan vi skapa den förändring vi vill se i världen.

Välkommen till stillheten.
Berika din hud och blomma ut.

Awakewing Elixir 6ml

Till butiken